“Ik heb geen diarree meer”

Ervaring van Raymond te E., 44 jaar oud: “Mijn Maag-darm-leverarts in het Medisch Spectrum Twente wist niet goed hoe hij het moest zeggen. Na enig aandringen van mijn kant, waarbij ik aangaf dat ik alles zou aanpakken om mijn steeds maar erger wordende chronische darmziekte Colitis Ulcerosa onder de knie te krijgen, verwees hij mij door naar de heer van Essen.

Ik weet zeker dat als een willekeurige buurman mij dit had aangeraden, ik hier niet op in was gegaan. Zeker niet! Hypnotherapie? Echt niet! Ik heb geen geloof in de alternatieve geneeswijzen. Althans had.

Ik had vooral erg last van aandrang en erge diarree, per dag bezocht 15 tot 30 keer de toilet. En dan wel onnodige aandrang, die acuut kon optreden. Dit belemmerde mijn dagelijks leven zeer.

Dieren ligt, zeg maar, niet in mijn achtertuin en dus vertrok ik al op tijd voor mijn intake-gesprek. Daar aangekomen werd ik zeer hartelijk begroet en zaten we niet veel later te praten over mijn problematiek. Ik moest een 7 pagina’s tellende lijst invullen over mijn kwaliteit van leven.

Toen ik voor de eerste keer op de “bank” moest gaan liggen en Peter feitelijk met de eerste sessie begon, moest ik van binnen nog wel een beetje lachen vanwege de serieusheid in zijn stem. Hij begreep dat volkomen maar bleef onverstoord zijn weg vervolgen. Nadat wij wat ademhalingsoefeningen hadden gedaan kwam hij met zijn verhaal uit op een strand. Een strand dat mij uiteindelijk heel veel goeds heeft gebracht en ik nog regelmatig gebruik in diverse situaties.

Eén jaar later, na veel oefenen (thuis) en 11 sessies in Dieren heb ik wederom een lijst ingevuld. Je kunt bijna niet geloven wat je in een jaar kunt bereiken: ik heb geen diarree meer en de aandrang om toilet te bezoeken heb ik onder controle. Ook heb ik mijn rust teruggevonden en geniet ik weer volop van het leven! De kwaliteit van mijn leven is verbeterd van 3½ naar een 8!

Peter, bedankt! Heel erg bedankt.