Peter van Essen

Sinds 2003 heb ik als hypnotherapeut een eigen praktijk “De Essentie” in Dieren. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van mensen met buikklachten (Prikkelbare Darm Syndroom, ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa). Daarnaast behandel ik mensen die last hebben van angsten en fobieën, een trauma hebben meegemaakt, examenvrees willen overwinnen en mensen die last hebben van een laag zelfbeeld.

Ik woon in Dieren, samen met mijn partner Mirjam en ben vader van 3 kinderen. Naast mijn werk ben ik graag in de natuur, wandelend of fietsend, ook om vogels te kijken. Verder is het heerlijk om af en toe op de bank zitten met een boek of om te schilderen.

Ik ben een zonnig ingesteld mens. Ik richt me in mijn werk op de mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Vandaar ook de zonnebloem als logo. Gericht op de zon. Zonnebloemen draaien in de loop van de dag met de zon mee, beweeglijk. En met allemaal nieuwe zaadjes in het midden, die nog kunnen ontkiemen.

Gevolgde opleidingen
2000 – 2003  Opleiding tot Hypnotherapeut aan de Academie voor Psychotherapie te                                            Amsterdam gevolgd. Diploma behaald.
2002 – 2003  Eenjarige specialistische opleiding Prikkelbare Darm Syndroom aan de Academie                           voor Psychotherapie te Amsterdam. Diploma behaald. Onder andere les gehad                               van prof. dr. A.J.P.M.Smout, MDL-arts, AMC te Amsterdam.
2014 -2015   Medische en Psychosociale Basiskennis opleiding van de BIVT (erkend door het                              CPION). Diploma behaald.

Voordat ik een eigen praktijk had, heb ik ruim 4 jaar als coach en loopbaanadviseur gewerkt bij een commercieel bureau op het gebied van mens, werk en verandering. Geregeld begeleid ik ook mensen met een vraag in relatie tot hun werk, vaak in combinatie met persoonlijke vragen. Daarvoor heb ik 12 jaar als P&O-adviseur in de gezondheidszorg gewerkt.