“De klachten beheersten mijn leven”

Ervaring van Jacqueline (57 jaar oud) te R.: Ik kwam bij mijn huisarts vanwege mijn PDS klachten en had verwacht dat ik werd doorverwezen naar een maag-, darm en leverarts. Echter mijn huisarts zei mij dat geen specifieke medicatie werkt en attendeerde mij op hypnotherapie van Peter van Essen. Ik stond daar open voor omdat mijn klachten mijn leven wel heel erg beheersten en heb vervolgens een afspraak gemaakt.

Ik heb ongeveer driekwart jaar therapie gehad en ben erg enthousiast over deze therapie omdat het mij heel veel heeft opgeleverd. Ik heb nog nauwelijks buikklachten en weet nu dat als ik ze wel heb het een signaal is van mijn lichaam en weet dan hoe te handelen. Naast dat het mijn buikklachten heeft verminderd heeft het mij veel inzichten gegeven in mijzelf.  Ik heb vooral geleerd om niet meer uit angst te reageren maar vanuit vertrouwen. Hierdoor sta ik veel relaxer in het leven en heb ik rust en vertrouwen in mijzelf gevonden. Ik slaap beter en heb nauwelijks nog buikklachten, kortom ik ben meer ontspannen. Ik heb het gevoel dat ik mijzelf, mijn eigen ik, weer heb teruggevonden en daarom raad ik het iedereen met PDS klachten aan!