Angsten en fobieën

Angsten en fobieën belemmeren je dagelijks functioneren
Angsten, fobieën en  stress zijn klachten die veel voorkomen. Bij veel mensen gaan deze klachten gepaard met allerlei beperkingen in het dagelijks functioneren (op het werk, school en ook privé): vermijden van bepaalde situaties, trillen-beven, benauwdheid, transpireren, duizeligheid, piekeren en slechter slapen.

Angst is een normale en ook beschermende reactie op dreigend gevaar. Iedereen is wel eens angstig of bang. Je kan dan begrijpen waarom je zo reageert op een bepaalde gebeurtenis of situatie. Maar als er geen reëel gevaar is en je bent tóch heel angstig of je raakt zelfs in paniek, dan kan angst je functioneren in het dagelijks leven ernstig gaan belemmeren.

Effectief aan te pakken met hypnotherapie
Angstgevoelens zijn vaak (gedeeltelijk) onbewust in bewustzijn aanwezig. Maar ze drukken wel een stempel op hoe je je voelt. Deze onbewuste gevoelens kan je met behulp van hypnotherapie effectief aanpakken. In hypnotherapie werken we vooral met het onbewuste deel van je bewustzijn. Het onbewuste kan je zien als een grote database waarin je herinneringen en emoties liggen opgeslagen. Via gerichte visualisatie- en regressie-technieken ga je je angsten/fobieën, onder begeleiding van de therapeut, aanpakken. Soms is het nodig om emoties van een gebeurtenis uit het verleden, waar de angst of fobie is ontstaan, op te ruimen. Een behandeling is bij mij maatwerk. Je zelfvertrouwen groeit, je voelt je sterker en neemt het stuur van je eigen leven weer in handen.

Lees cliëntervaring – Angsten  en trauma verwerkt: Ik sta weer in het leven!

Lees cliëntervaring – Presentatieangst

Afspraak maken? Bel Peter van Essen op 06 – 53 46 80 56 of stuur een email naar petervanessen@planet.nl