Hoe werkt hypnotherapie?

Hypnose is een bewustzijnstoestand tussen het waken en het slapen in: je denken is op de waakvlam. Hierdoor kan je de diepere niveaus van je bewustzijn gebruiken. Deze vaardigheid kan je leren, zodat je de mogelijkheid hebt om problemen op te lossen. Problemen die je tot nu toe niet met het denken op hebt gelost, zoals: angsten verminderen, nagelbijten, teveel stress, piekeren stoppen, examenvrees en trauma verwerken.

Hypnose of “trance” is een staat van gerichte aandacht en verhoogde concentratie. Iedereen ervaart dit meerdere keren per dag, zonder dat dit hypnose wordt genoemd! Als je bijvoorbeeld een boek leest of naar een film kijkt, dan kan je er zo in opgaan dat je niet hoort wat iemand tegen je zegt. En wellicht ken je het gevoel dat, wanneer je door het verkeer gaat, je ineens bemerkt: “Hé, ben ik hier al?” Er lijkt een stuk overgeslagen te zijn. In deze tijd was je kort in trance.

Gedurende de therapiesessies, begeleidt de therapeut je bij het bereiken van een (diepe) hypnotische toestand. Er zijn veel manieren om dit te leren, afhankelijk van de persoon.

Heb je controle?
In hypnose neem je alles waar. Je bent er zelf bij. Er gebeurt alleen wat jij wilt. Steeds dieper in hypnose gaan, is als het afwandelen van een trap: elke keer kun je dieper en verder komen. De therapeut biedt je deze trap aan, maar jij bepaalt hoeveel treden je deze trap afdaalt. Hoe snel je dat wilt, hoe ver je wilt gaan,  bepaal jij. Je houdt de controle!

Wat is het voordeel van werken met hypnose?
In hypnose ben je in meer contact met het onbewuste deel van je brein. Het onbewuste is dat deel van ons bewustzijn waarin onder andere de onbewuste overtuigingen en gevoelens zijn opgeslagen. In de therapie leer je hoe je deze overtuigingen en gevoelens  kan veranderen. Met hypnotherapie en zonder het gebruik van medicatie levert dit bij veel mensen een goed resultaat op.
Afspraak maken of meer info willen? Bel Peter van Essen op 06-53468056 of stuur een email naar petervanessen@planet.nl