Teveel stress/Examenvrees

Een beetje stress is goed, het helpt je om scherp te zijn en /of goed te kunnen presteren. Teveel aan stress werkt tegen je: je ben onrustig, kan niet meer alles goed overzien, denkt minder helder na, slaapt minder goed.. Dan is het lastiger om goed te presteren. Hypnotherapie kan helpen om je, zonder medicatie, om weer rustig te voelen en zelf weer de controle te hebben en te houden.
Hoe? Bel 06 -53 46 80 56 voor meer informatie.
Of lees hier verder hoe hypnotherapie werkt.

Als je bijvoorbeeld een examen/toets moet maken waar veel van afhangt kan je jezelf onder druk voelen staan. Op zich is dat niet erg: het onder druk staan helpt je om goed te presteren. Een beetje stress is vaak gezond zeggen mensen dan. Maar soms krijg je teveel stress voor een examen: dan breekt het zweet je uit, je krijgt klamme handen en kan niet slapen. Daarbij denk je zaken waar je alleen maar meer stress van krijgt, zoals: “Als ik deze toets niet haal, dan moet ik van de opleiding af” of “Als ik nu zak, dan moet ik weer een heleboel rijlessen nemen”. Als die stress en gedachtes gaan overheersen, dan maken ze het halen een examen of toets alleen maar nog moeilijker. Sterker nog: je kan de stof heel goed beheersen en toch zakken. Soms krijgen mensen zelfs een black-out.

Wat doet hypnotherapie?
Hypnotherapie helpt je om beter met de spanning om te gaan. Je leert hoe je rustig kunt blijven en nadenken. Ook kan je leren om, als je even in de stress schiet, weer te kalmeren. Hiervoor benutten we het onbewuste. In het onbewuste zitten hulpbronnen die je kunnen helpen om de rust te bewaren. Onder begeleiding van de therapeut leer je deze hulpbronnen op te sporen en toe te passen.

Lees de ervaring van Lotte (20 jaar):“Binnen 6 sessies ben ik een ander mens geworden, nu kan ik met de druk omgaan!” 

Afspraak maken? Contactgegevens