Nieuws

Lezing Medisch Centrum de Veluwe, locatie Twente te Hengelo (Ov.)
Op woensdag 19 februari 2019 organiseerde de patientenvereniging PDS-B een voorlichtingsavond over Prikkelbare Darm Syndroom. Op deze avond waren ruim 60 belangstellenden. Peter van Essen, hypnotherapeut, hield hier een lezing over de werking van hypnotherapie op de darmen. Met praktische oefeningen legde hij uit hoe we de darmen kunnen beïnvloeden.
Op deze avond hield ook de heer dr. M. Otten, MDL-arts een lezing over PDS en medische achtergrond van deze kwaal.

Lezing Ziekenhuis Rijnstate Arnhem op 7 maart 2018
Door de grote belangstelling voor avond op 1 november 2017 heeft de CCUVN, in samen-werking met de MDL-afdeling van Rijnstate, nog een avond georganiseerd rond hetzelfde thema. Peter van Essen sprak ook weer op deze avond samen met een oud -cliënt over hoe hypnotherapie kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren met patiënten met ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

 

Peter van Essen (rechts) samen met oud-cliënt tijdens de lezing Ziekenhuis Rijnstate op 7 maart 2018.

 

 

 

 

 

 

Lezing in Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem op 1 november 2017
Op woensdag 1 november 2017 organiseerde het regioteam Gelderland van de Crohn  Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) een bijeenkomst in Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem. Het thema van de avond was “Medicatie, Hypnotherapie en alternatieve therapieën bij IBD”. Peter van Essen sprak op deze avond, samen met een oud-cliënt over hoe hypnotherapie kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren met patiënten met ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Meer dan 100 geïnteresseerden bij lezing over PDS in Enschede
In samenwerking met de patiëntenvereniging PDS-B heb ik op 23 januari 2017 heb ik een lezing gehouden in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Eerst sprak de heer prof. dr. J.J. Kolkman, MDL-arts over het Prikkelbare Darm Syndroom en de oorzaken van deze kwaal. Daarna heb ik uitgelegd wat hypnose is en hoe hypnotherapie werkt om PDS aan te kunnen pakken. Er waren ongeveer 100 geïnteresseerden in de zaal aanwezig!

PDS-vereniging 7 november 2015
Op 7 november 2015 heb ik drie workshops gegeven op de landelijke dag van de patiëntenvereniging voor Prikkelbare Darm, de PDS-B.

IMG_0755

Workshop 7 november 2015 PDS-vereniging

Artikel in de Margriet van april 2017 over hypnotherapie: Artikel tijdschrift Margriet april 2017

Uitgebreid interview in de bijlage “Leven” van Tubantia 22 maart j.l. kopieer link en blader naar bladzijde 10-11: http://www.tubantia.nl/extra/bladerbare-bijlages/leven

Artikel van Michelle Vidakovic over behandeling met hypnotherapie
Een duidelijk artikel van Michelle Vidakovic, arts, over de werking van hypnotherapie bij mensen met buikklachten. Zij is één van de grondleggers van deze methode in Nederland. Om het artikel te lezen klik hier: Hypnotherapie bij IBS M. Vidakovic.

Artikel ‘Hypnotherapie helpt tegen buikklachten’ in Gelderlander, februari 2013
Een helder artikel in “de Gelderlander” van dinsdag 19 februari 2013 “Hypnotherapie helpt tegen buikkklachten”. Zie: Artikel Gelderlander 19 feb 2013