Ik sta weer in het leven!

Mevrouw M. (59 jaar)
Vanaf mijn zesde levensjaar heb ik veel heftige gebeurtenissen meegemaakt: incest en andere gewelddadige zaken. Als kind kreeg ik daar een enorme dreun van en dat sluimerde door naar volwassenheid. In de loop van de jaren ging mij steeds onzekerder en angstiger voelen. Ik was heel gespitst op alle geluiden om mij heen: al reed er al een auto door de straat. Ook als ik mensen met elkaar zag praten, projecteerde ik het meteen op mijzelf en dacht dat ze het over mij hadden. Ik was wantrouwig naar mensen toe. Ook schaamde ik me over mijn lichaam. Het werd me een aantal jaar geleden allemaal teveel, ik kon en wilde zo niet meer verder met mijn leven.

Ik ben via mijn huisarts bij Peter van Essen terecht gekomen.  Mijn eerste bezoek was bij zijn praktijk in Dieren.  Ik heb héél véél kunnen praten en ik ben onder hypnose geweest. Je gaat op
een bank liggen en Peter had een computer voor zich staan met microfoontje. Dit wordt gebruikt om een persoonlijke cd te maken, die je daarna iedere dag thuis kunt beluisteren. Dan gaat Peter met zijn rustige stem tegen je praten zodat je ontspannen wordt en in een ontspannen toestand blijft. Met alles wat hij van je weet gaat hij praten en stelt je vragen en ik gaf daar antwoorden op. Tegen het einde begeleidt Peter zodat je uit die ontspanning komt en dat voelt geweldig!  Lekker loom en moe was ik en dan krijg je de tijd om weer rustig bij te komen, heerlijk. Ik heb mij hier altijd zeer prettig bij gevoeld, en voelde mij rustig, er was een zekere opluchting, leeg hoofd, zo’n heerlijk sereen gevoel….  het gevoel dat je er weer tegenaan kunt! Het was een 100% vertrouwd gevoel dat ik onder hypnose ben gegaan en dat geeft het mij vandaag de dag nog steeds, heel erg fijn om dit mee te mogen maken!!

Dit heeft mij dit ontzettend goed gedaan. Ik kreeg een luisterend oor en, omdat Peter mij serieus nam, ging ik vooruit. Ik kreeg vertrouwen en ben de strijd aangegaan, met wat ik in mijn verleden heb meegemaakt. Peter was daarbij een grote hulp. Mijn flashbacks van vroeger verdwenen naar de achtergrond.

Onze gesprekken eindigden altijd positief zodat ik altijd luchtiger naar huis ging.  Het was niet altijd makkelijk, soms verdrietig en de terugweg huilend en van de kaart naar huis. En soms was het een heerlijke terugweg omdat ik merkte dat ik die zware last aan het kwijt raken was. Ik heb er erg hard aan gewerkt en iedere dag de cd geluisterd die Peter had gemaakt tijdens een sessie. Deze cd’s zijn persoonlijk.

Al met al hebben de sessies en gesprekken met Peter mij weer met beide benen op de grond gezet en ben ik uit een hele boze droom ontwaakt! Nu voel ik mij sterk en zekerder, voel me weer rustig. Ik loop met mijn hoofd omhoog en weet dat ik er mag zijn. Ik blijf nu bij mezelf en denk ook meer aan mijzelf. Ik kan eerder een gebeurtenis van mij afzetten en ik heb ook geleerd dat IK belangrijk ben!  En dit alles maakt mij een krachtig mens die weer trots op zichzelf is!!

Peter heeft mij op zeer kundige wijze geholpen, waar ik hem dankbaar voor ben…. ik sta weer in het leven!!!