“De zware hoestbuien hinderden mijn normale functioneren”

Wietse (58 jaar)
Ik had sinds circa 1,5 jaren last van zware hoestbuien, deze werden steeds erger naarmate mijn allergie en stress toenamen. De hoestbuien waren zo intens dat deze mijn normale functioneren, privé en zakelijk hinderden en mijn welbevinden en die van anderen om mij heen niet ten goede kwam. Ook waren de hoestbuien uitputtend.

Eind 2018 werd wel duidelijk dat de stress een belangrijke factor was op mijn allergie. Ik had al meerdere keren coaching gehad en wist niet meer wat te doen. Op advies van de arts alternatieve geneeskunde werd contact gelegd met Peter van Essen, die veel ervaring met PDS had.

Na een plezierig ontvangst en intakegesprek werd besloten om de doelen en te stellen en het traject te starten. Hypnotherapie was me onbekend. Ik weet nu het gaat er in feite om wat je onderbewuste aan je mee geeft en hoe je hiermee om gaat en om kunt gaan.

Nu, na iets meer dan een jaar en 10 sessies later, is het verschil aanzienlijk merkbaar. Ik pieker een stuk minder, doordat ik zaken meer los kan laten en kan ontspannen. Dit heeft weer directe invloed op mijn hoestbuien en allergie. Voor het resultaat geef ik de therapie een 8 1/2 .

De stress heeft veel minder invloed op mijn privé en zakelijke situatie. Het is nu een stuk fijner om zaken meer los te kunnen laten. Als het nog nodig is doe ik de oefeningen die ik van Peter heb geleerd.