Denise (27 jaar) “Hypnotherapie heeft mij enorm geholpen”

“6 jaar geleden is bij mij PDS vastgesteld. Dit belemmerde mij enorm in het dagelijks leven, altijd na moeten denken over/angst moeten hebben voor etentjes, weekendjes weg, vakanties en hoe mijn darmen daar op zouden reageren.

Ik heb verschillende onderzoeken gehad, het welbekende FODMAP dieet geprobeerd, vezel drankjes, etc., maar niets leek te helpen. Uiteindelijk ben ik lid geworden van de PDS groep op Facebook, in één van de posts werd gesproken over hypnotherapie. Na wat surfen op het internet kwam ik bij verschillende hypnotherapeuten uit in de buurt. Ik stond er erg sceptisch tegenover, 6 jaar lang pijn is een lange tijd en ik dacht dat ik alles al geprobeerd had. Na telefonisch contact met de verschillende hypnotherapeuten vond ik Peter van Essen het meest positief overkomen. Hij was rustig, geïnteresseerd in mijn verhaal, stelde vragen en liet de keuze voor wel of geen hypnotherapie vooral bij mij liggen. Na het intakegesprek wist ik nog steeds niet zeker of ik de hypnotherapie wilde doorzetten. Er zat vanwege omstandigheden een langere tijd tussen mijn intakegesprek en eerste sessie, eigenlijk had ik in die tijd besloten om niet verder te gaan. Maar Peter was degene die contact met mij zocht en de vraag gewoon op tafel legde. Toen dacht ik, waarom ben ik hier zo bang voor? Waarom zou ik het niet gewoon proberen? Een stukje angst en eigenwijsheid hielden mij tegen, maar dankzij het telefoontje van Peter besloot ik toch om niet op te geven. Dat was de beste beslissing ooit, want nu, 7 sessies verder, ben ik van mijn buikpijn af!

De geluidsopnames hebben mij geleerd mijn darmen te kunnen ontspannen en wanneer e.e.a. toch rommelt, kan ik door middel van een visualisatie oefening mijn darmen kalmeren. Het klinkt wellicht allemaal wat zweverig (dat vond ik in het begin ook), maar hypnotherapie heeft mij enorm geholpen.

Mijn darmen zullen waarschijnlijk altijd een pijntje blijven, zij zijn mijn uitlaatklep bij stress of het niet goed in mijn vel zitten. Maar ze beheersen niet meer mijn leven en ik heb dankzij Peter handvatten gekregen om ze rustiger/pijnvrij te houden. Ook is het voor mij een minder taboe onderwerp geworden, ik had in het begin veel moeite om vrienden en vreemden te vertellen over mijn situatie.

Doordat Peter zo open en toegankelijk was, werd de spanning van het onderwerp gehaald en kon ik vrij spreken. Hij heeft letterlijk de spanning van het onderwerp en daardoor de spanning op mijn darmen weggehaald. Ik ben hem zeer dankbaar en heb vooral zin in een pijnvrije toekomst, Peter bedankt!”