“Ik had er totaal geen vertrouwen in…”

Lotte, 22 jaar.

Ik kwam bij Peter van Essen vanwege erg veel pijn in mijn buik. Sinds ik op mijn 16e malaria heb gehad heb ik altijd een beetje lopen stoeien met mijn gezondheid. Twee jaar geleden kreeg ik door mijn verminderde weerstand een nierbekkenontsteking. De behandeling hiervoor is in het ziekenhuis niet helemaal goed gegaan waardoor ik lang met die pijn heb rondgelopen. Nadat de behandeling was afgerond, had ik nog steeds deze pijn. In het ziekenhuis konden ze er niet achter komen hoe dit kwam en diagnosticeerde ze me maar met het prikkelbare darm syndroom. Nadat ik meer dan een jaar met deze pijn had rondgelopen verwees de maag-, lever-, darmspecialist mij door naar Peter van Essen.

Ik had totaal geen vertrouwen in hypnotherapie en “wist” dat het toch niet zou helpen maar ik was wanhopig dus probeerde het maar gewoon. Ik probeerde te hopen dat het een beetje van de pijn weg zou nemen zodat ik weer een beetje fatsoenlijk kon leven maar was nogal sceptisch. Na de eerste keer voelde ik me al een stukje beter, wat echt heel erg onverwacht was. Hierdoor kreeg ik er wat meer vertrouwen in en durfde ik te hopen op weer een enigszins normaal leven.

Ik heb in totaal 6x hypnotherapie gehad in 5 maanden met oefeningen op papier en ingesproken op mijn mobiel die ik elke dag deed. De pijn werd steeds minder en daarnaast merkte ik dat het ook invloed had op mijn onzekerheid en stress die ik altijd al heb gehad. Nu heb ik niet alleen totaal geen pijn meer, hetgeen waarvan ik dacht dat het onmogelijk was, maar ben ik ook een stuk zelfverzekerder geworden en een stuk minder gestrest.

Ik denk niet dat alleen de sessies genoeg zijn, je moet er wel echt zelf voor willen werken en daadwerkelijk de oefeningen doen die je mee krijgt. Maar ik ben er echt een “beter” mens door geworden en ben erg blij dat ik in mijn wanhoop heb besloten om hypnotherapie een kans te geven en raad mensen dit zeker aan als ze dit als tip krijgen van bijvoorbeeld een huisarts. Ik weet niet precies hoe hypnotherapie werkt maar baat het niet dan schaad het niet en bij mij heeft het echt een wonder verricht.