“Peter stond naast me”

Maria (60 jaar)
“Ik liep vast in mijn werk, het liep niet. Ik sliep slecht, was ook thuis bezig met het werk.  Ik moest mij ziek melden en kon coaching doen bij Peter met de vraag hoe nu verder. Aanvankelijk stond ik er wantrouwend tegenover, omdat deze afspraak door de werkgever was gemaakt en de opdracht die Peter had gekregen niet klopte met wat ik daar wilde halen. Gelukkig dat ik hier goed over kon communiceren met Peter en hij mij steeds weer zei dat de coaching om mij zou gaan.

Al snel ervaarde ik zijn professionele inbreng: een luisterend oor en hart, liet mij aan het woord en stuurde bij daar waar nodig. Hij stelde vragen, bevestigde, leefde mee, begreep en gaf richting. Behalve een enkele keer als er echt bij een punt moest worden stilgestaan, dan greep hij in. Ik was aan het woord en hij stond naast me.

De huiswerkopdrachten deden in het proces hun werk en ik voelde mij er vrij in. Door met mijn kwaliteiten bezig te zijn besefte ik hoeveel ik gedaan heb in het leven.

Ik heb de informatie die ik tijdens het proces verzamelde gebundeld voor de evaluatie en er een schat aan kwaliteiten en inzichten bij elkaar gezien die ik al wel wist, maar nu breed verzameld waren en verstevigd in mij.

Dat wat ik uitsprak aan het begin van de coaching kwam er aan het einde van het proces uit ontdekte  ik achteraf. Het proces was rond : De jas die ik niet meer paste heb ik uitgedaan. Ik wil in mijn centrum staan, mijn krachten ervaren en in verbinding staan met mijzelf en mijn handelen.

In dit werk te blijven zou voor mij een “volhouden“ zijn. Ik ben nu aan het afronden met mijn werkgever en ben benieuwd wat ik ga tegenkomen op mijn weg. Ik zit vol ideeën die ik vorm kan gaan geven. Er is ruimte gekomen voor nieuwe mogelijkheden. Ik word hier blij van!”