“Gestopt met nagelbijten”

Richard (48 jaar)

Al op jonge leeftijd ben ik met nagelbijten begonnen. Decennia lang liep ik dan ook met hele korte nagels rond. Uiteraard niet erg hygiënisch en vooral ook erg afzichtelijk. Gevolg was dan ook dat ik regelmatig mijn vingers uit schaamte op de een of andere manier wist te verbergen. Stoppen met nagelbijten bleek telkens weer een mooi voornemen. Tot het moment waarop ik op internet ging zoeken en ik de website van Peter van Essen tegenkwam.

Ondanks het feit dat ik niet precies wist wat ik van hypnotherapie kon verwachten, besloot ik een afspraak met Peter te maken. Na een aantal luistersessies, drie wekelijkse ontmoetingen met Peter en vooral veel ‘huiswerk’ bleek ik al snel resultaat te boeken. Het huiswerk bestond onder meer uit het afluisteren van een door Peter ingesproken verhaal, waardoor ik afstand nam van hetgeen me dwarszat. Verder ontwikkelde ik zelfcorrigerend vermogen. Hierdoor kan ik mezelf corrigeren op het moment dat ik met nagelbijten dreig te beginnen. Dankzij deze therapie en mijn eigen inzet groeiden mijn nagels en hadden ze alle tien binnen een paar maanden een mooie witte rand. Met soms een kleine terugval kon ik na een klein half jaar de conclusie trekken dat ik van het nagelbijten af was en ik mijn vingers niet meer hoefde te verbergen. Stoppen met nagelbijten is volgens mij overigens vergelijkbaar met stoppen met roken; je moet altijd alert blijven om te voorkomen dat je toch weer wilt beginnen. Dankzij Peter van Essen heb ik dat punt van stoppen bereikt en zorg ik er zelf voor dat mijn nagels mooi op lengte blijven!