“De grootste overwinning in mijn jonge leven!”

Anoek (14 jaar) te O.: “Ruim drie jaar geleden kreeg ik de eerste buikklachten. Mijn leventje leek lekker te lopen, maar mijn lichaam kon moeilijk omgaan met stress.  Groep 8 (basisschool) is daar een voorbeeld van:  Cito toetsen, schoolkamp, eindmusical en dan niet te vergeten de overstap naar het voortgezette onderwijs. De buikklachten werden toen erger en langduriger als er een drukke periode aanbrak.  In de vakantieperiode had ik geen buikklachten.
Bijna wekelijks had ik last van een opgezette en borrelende buik en ook had ik een erg moeilijke stoelgang( vaak verstopping). Hierdoor kon ik ‘s nachts vaak niet slapen waardoor mijn schoolprestaties achteruit gingen. Ook moest ik vaak verzuimen.

Een jaar lang ben ik bij de huisarts geweest, moest tabellen bijhouden van het ontlastingspatroon en ben begonnen met Movicolon junior. Na aandringen werd ik doorgestuurd naar een kinderarts. Hier kwam ik regelmatig voor gesprekken, doornemen voedingspatroon, hoeveelheden Movicolon junior enz.

Toch ben ik op internet gaan zoeken naar andere mogelijkheden om mijn buikklachten te kunnen aanpakken. Al snel kwam ik in aanraking met hypnotherapie van Peter van Essen. Samen met mijn moeder hebben we dit voorgesteld aan mijn kinderarts en hij was hier erg positief over.

Februari 2015 ben ik begonnen met de hypnotherapie. Peter stelt je erg op je gemak, legt je duidelijk uit wat de therapie inhoud en wat je kunt verwachten. En ook erg belangrijk: hij gaat prettig met kinderen om.
Ik ben 7 keer bij Peter geweest over een periode van drie maanden. Vanaf het moment dat ik begon met de therapie zijn mijn klachten zo goed als verdwenen. Ik heb in deze periode een keer buikpijn gehad, maar niet zo hevig en langdurig als ik voorheen had. Nu ik weet hiermee om te gaan en luister naar de opname (op USB-stick), daarna is de pijn verdwenen.

Ook gebruik ik momenteel geen Movicolon meer omdat dit niet meer nodig is. Ik kan wel zeggen dat dit de grootste overwinning is in mijn jonge leven!”

Moeder van Anoek:  “Trots ben ik op mijn dochter en op de behaalde resultaten van Peter.
Nu Anoek goed in haar vel zit geniet ik als moeder ook meer. Wij gaan de toekomst vol positiviteit tegemoet en gaan genieten van alles wat de afgelopen jaren op een lager pitje stond”.