“Een enorme stap gemaakt: mijn darmen weer onder controle!”

Martin (47 jaar) te E. “Een klein jaar geleden stond ik bij Peter van Essen voor de deur. Een beetje radeloos eigenlijk. Mijn darmen waren geregeld van streek en ik had al allerlei therapieën uitgeprobeerd, die helaas weinig opleverden. Ik zat soms dagenlang met diarree op toilet en er was sprake van een soort cyclus, waarbij het weer een paar weken wat beter ging en daarna was het weer een tijdje helemaal mis.

Op aanraden van mijn maag-, darm- en leverarts, had ik besloten hypnotherapie eens een kans te geven, omdat hij had gehoord dat dit bij veel mensen hielp. Mijn nuchtere Twentse inslag gaf mij niet al teveel hoop, maar na het intake gesprek was ik al wat positiever gestemd. Na een aantal sessies leek de therapie al wat op te leveren en nu ik, na acht keer klaar ben met de therapie kan ik stellen dat ik een enorme stap heb gemaakt.
De hypnotherapie zorgt voor meer rust in mijn leven. Zowel door het feit dat ik elke dag een half uurtje de tijd neem om even weer naar de CD te luisteren die je na een sessie meekrijgt, als de goede uitwerking die deze oefeningen hebben op mijn darmen.

Mijn darmen zijn weer onder controle en ik ervaar meer rust en energie in mijzelf. Met dank aan Peter, die me op rustige vriendelijke wijze heeft begeleid en tips heeft gegeven.”