“Weer genieten van het leven”

Joke (54 jaar) te E.: “Ongeveer een half jaar geleden heb ik kennis kunnen maken met hypnotherapie. Mede door het verbreken van contact door mijn zoon zat ik al bijna 2 jaar niet lekker in mijn vel. Gesprekken en EMDR bij de psycholoog brachten mij niet het gewenste resultaat. Er werd te veel stil gestaan bij het moment en er werd wel gepraat over wat me dwarszat, maar ik had niet het gevoel er verder mee te komen. Ik raakte mijn baan kwijt en voelde mezelf steeds depressiever worden. Mijn man, die inmiddels al een hele poos hypnotherapie heeft, bracht me op het idee het ook eens te proberen. Als het niks voor me zou zijn, kon ik altijd stoppen.

Nu zeg ik dat ik veel eerder met deze therapie had moeten beginnen. Je leert, eigenlijk onbewust dingen voor jezelf te veranderen. Hoe je omgaat met tegenslag, hoe je beter kunt ontspannen en ook beter voor jezelf op te komen. De dingen die ik met mijn zoon heb meegemaakt verdwenen steeds meer naar de achtergrond. Ik was er niet meer constant mee bezig en het beheerste mijn leven niet meer zo. Natuurlijk zit het er nog, maar ik kan er nu beter mee omgaan.
Ook mijn emoties kan ik beter beheersen. Schiet nu niet meer om het minste of geringste vol. Door middel van de CD ’s die je mee krijgt naar huis, leer ik te ontspannen en beter op de gebeurtenissen te reageren. Eindelijk bijt ik ook meer van me af en kan meer relativeren. Ik kan nu weer genieten van het leven en blij zijn met de kleine dingen. Het is niet zozeer het praten over jezelf, maar de therapie in je onderbewustzijn door laten dringen. Dan gebeurt er iets met je wat je totaal niet verwacht en ga je heel anders reageren dan je van jezelf gewend bent. Kortom, ik ben een bewuster persoon geworden, die anders met de dingen om kan gaan dan voordat ik met deze therapie begon”.