“Meer dan alleen een oplossing voor mijn maagklachten”

Niels (21 jaar) te G.

“Nadat ik een lange tijd maagklachten had, ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Na veel onderzoeken kwam er niks uit, het kwam er op neer dat mijn maagklachten waarschijnlijk werden veroorzaakt door stress. Ik kreeg te horen dat hypnotherapie misschien de oplossing was. Ik was er eerst een beetje sceptisch over, maar ben toch maar even op internet gaan kijken wat het precies is. Ik vond hypnotherapie Peter van Essen op internet en zijn verhaal sprak me aan, ik heb gebeld en een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

De eerste keer dat ik naar hypnotherapie ging vond ik het wel spannend, maar na een paar minuten binnen voelde ik me al thuis. Tijdens het intakegesprek moest ik veel over mijn privésituatie vertellen, dat vond ik erg fijn, er werd goed geluisterd, het voelde erg vertrouwd. Er werd mij uitgelegd hoe hypnotherapie in zijn werk ging en door hoe het werd uitgelegd snapte ik het heel goed hoe dat in je lichaam werkt. Na de intake hebben we gelijk een hypno-sessie gedaan en dat was wel heel apart. Tijdens de volgende afspraken werd er steeds een tijdje gesproken over hoe het ging, weer over mijn privésituatie en gingen we daarna weer een sessie hypnotherapie doen. En hoe vaker ik kwam hoe meer mijn klachten daadwerkelijk afnamen. Samen met de oefeningen die ik bij hypnotherapie kreeg en dat het beter ging op school, zorgde ervoor dat ik weer ’s ochtends op kon staan zonder misselijk te zijn. Het ging steeds beter en bij elke afspraak gingen we een doel stellen wat ik nog wilde verbeteren en kijken hoe we dat konden doen. Hypnotherapie heeft dus een hele goede positieve impact gehad op mijn leven: mijn maagklachten zijn nauwelijks meer aanwezig en ik weet er nu beter mee om te gaan. Ik heb nu meer besef door wat mijn buikklachten veroorzaakt worden en hoe ik dat kan vermijden. Het heeft niet alleen geholpen op het gebied van buikklachten maar ook mentaal heeft het me wat opgeleverd: ik zit nu beter in mijn vel en kijk weer positiever naar alle dingen om me heen”.