“Helemaal van mijn buikpijn af!”

Ervaring van Gonneke (24 jaar) te D.: “In maart 2006, toen ik een erg stressvolle baan had, begon ik af en toe last te krijgen van mijn buik. Sinds augustus 2006 had ik er iedere dag last van. Mijn buik deed verschrikkelijk veel pijn en ik had last van zowel diarree als verstopping. Nadat ik een aantal keer bij de huisarts was geweest en er een aantal bloedonderzoeken waren gedaan, werd door de huisarts de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom gesteld. Ik vond het fijn dat het nu een naam had, maar aan de andere kant dacht ik: waarom kan het nu niet gewoon iets zijn dat met een medicijnenkuur verholpen kan worden. Ook las ik op Internet verscheidene verhalen van mensen die er al jaren last van hadden. Daar werd ik ook niet echt vrolijk van: ik zag mezelf al jarenlang iedere dag buikpijn hebben. Dat kon ik niet hebben en ik besloot het er niet bij te laten zitten. Ik bleef teruggaan naar de huisarts. Zij stuurde mij naar een diëtiste, een orthomoleculair arts en een psychologe. Maar de dingen die ik daar deed en de medicijnen en eetvoorschriften die ik er kreeg, hielpen ook niet echt, ik bleef dagelijks buikpijn houden.

In januari 2007 zei mijn huisarts: “Nou, dan moet je maar eens een hypnotherapeut proberen.” Ik kreeg een verwijsbrief en het adres van Peter van Essen. Ik belde en kreeg te horen dat er een wachtlijst was. Maar ik dacht: dit is mijn laatste hoop, dus laat ik het maar proberen!

Begin maart belde Peter dat ik bij hem terecht kon. Ik ging erheen met het idee van; het zal wel, baat het niet dan schaadt het niet. Ik was vrij sceptisch, omdat ik nog steeds dacht dat het een lichamelijk probleem was en niet dat het iets met mijn geest te maken kon hebben. Dat geloofde ik niet. Bij Peter kwam ik erachter dat mijn lichaam sterkt op stress reageert door buikpijn te krijgen. Ik was al jaren maar door en door aan het rennen zonder ooit eens even stil te staan om naar mezelf te luisteren of mezelf, geestelijk en lichamelijk, wat rust te gunnen. Op een gegeven moment ging mijn lichaam daartegen protesteren. Peter leerde mij om te ontspannen en beter naar mijn lichaam en mijn geest te luisteren. Langzaam merkte ik dat de klachten minder begonnen te worden. In het begin had ik erg weinig energie. Ik was chagrijnig en snauwde mensen af. Ik had nauwelijks de puf om aan mezelf te denken, laat staan aan andere mensen. Mijn werk raffelde ik af, ik deed alleen het noodzakelijke en dan nog had ik het hele weekend nodig om bij te komen van de week ervoor. Ik vond dit erg vervelend: de buikpijn was dan wel minder, maar ik kon zelfs het kleinste beetje stress al niet meer aan.

Maar naarmate de behandeling vorderde merkte ik dat niet alleen de buikpijn verdween, maar ook dat ik meer energie kreeg en vrolijker werd. Ik kon in het weekend dingen ondernemen, zoals afspreken met vrienden of familie. Maar ook normale dingen zoals mijn huis schoonmaken! Zelfs daar had ik daarvoor bijna geen puf. Ook collega’s, vrienden en familie merkten op dat ik veel vrolijker en meelevender was, en dat ik mijn werk beter deed. Dat was voor mij nogmaals de bevestiging dat deze behandeling echt werkt.

ik ben inmiddels klaar met de behandeling bij Peter en ik ben bijna geheel klachtenvrij! Had ik vorig jaar nog iedere dag last van vreselijke buikpijn, nu heb ik misschien eens in de maand nog een beetje last van mijn buik en ik weet nu dat dat een teken is van mijn lichaam om even gas terug te nemen en mezelf wat rust te gunnen. Dat doe ik dan ook!

Ik ben ontzettend blij met deze behandeling. Ik had niet gedacht ooit nog eens van de buikpijn en het gebrek aan energie af te komen, maar binnen een HALF JAAR was ik overal vanaf! Ik kan deze behandeling aan iedereen met PDS en andere stressklachten aanbevelen! Ik weet niet precies hoe het werkt, maar dat maakt mij niet uit; ik voel me weer gezond en vrolijk, en daar gaat het om!”