“Zonder medicijnen weer goed voelen”

Ervaring van Doortje (49 jaar) te E.:”Een jaar geleden stapte ik op de fiets voor mijn eerste keer hypnotherapie. Peter van Essen was mijn behandelaar. Omdat ik niet wist wat het eigenlijk inhield, gingen we eerst op ons gemak praten met een kopje thee erbij. Ik vertelde dat mijn prikkelbare darmen me in de weg zaten. Hij vertelde over hoe hij met ontspanningsoefeningen een lichaam tot rust brengt.

Liggend op een bank luisterde ik naar symbolische verhalen die Peter vertelde. Ik werd er heel ontspannen door en merkte hoe ik eigenlijk naar mijn buik keek ( weg ermee, een lastig stuk ellende) en vooral hoeveel gevoelens ik daar gestopt had. Elke keer als ik bij Peter kwam, luisterde ik meer en meer naar mijn buik. Dat ging ook door de veilige rust die Peter creëerde. Door mijn lichaam te ontspannen, kon ik er beter naar luisteren en beter voelen wanneer ik mijn buik (en darmen) teveel aanspande.

Na tien keer is er al zoveel verbetering opgetreden! Wat een opluchting om zonder medicijnen je goed te voelen.”