“Mijn darmen zijn tot rust gekomen”

Ervaring van Joop (57 jaar) te R.: “Ik kreeg van mijn specialist voor lever-, maag- en darmklachten het advies om contact op te nemen met Peter om hypnotherapie te proberen voor mijn darmproblemen. Nu ruim een jaar later, dankzij de therapie van Peter,  kan ik vertellen dat mijn klachten tot een minimum zijn teruggebracht. Een nare tijd ging echter aan deze therapie vooraf.

Ruim vijfentwintig jaar geleden werd bij mij het Prikkelbare Darm Syndroom vastgesteld. Als advies kreeg ik: “hiermee te leren leven en vezelrijk voedsel te eten”. Regelmatig had ik problemen met mijn ontlasting (diarree en bloed) en pijn in mijn buik. Ook werd mijn lichaam getroffen door onverklaarbare ontstekingen die door operaties verwijderd moesten worden. Een duidelijke verklaring hiervoor was niet voor handen. Een aantal jaren geleden na verschillende darmonderzoeken en andere lichamelijke klachten werd vastgesteld dat ik naast PDS ook de ziekte Colitis ulcerosa had. Veel problemen uit het verleden kregen nu een plaats. Met de specialist werden verschillende medicijnen getest met wisselend succes. Door deze ziekte was ik gedurende verschillende periodes niet in staat om mijn werk naar behoren te doen en moest ik regelmatig verzuimen. Ook op een normale wijze aan het maatschappelijke en sociale leven deelnemen ging niet meer wat ik moeilijk kon verdragen.  In de zomer van 2006 waren de klachten zo heftig dat extra onderzoeken en medicijnen nodig waren. Tijdens een controle stelde de specialist voor hypnotherapie te gaan doen bij Peter. Hij had daar een paar goede ervaringen mee opgedaan en hij had het vermoeden dat PDS en Colitis ulcerosa elkaar bij mij versterkten. Met deze therapie zouden de darmen weer in balans kunnen komen. Dit zou weer gunstig zijn voor de Colitis ulcerosa.

Na wat wikken en wegen, besloot ik Peter te bellen. Peter vertelde zijn aanpak en ik besloot op zijn aanbod in te gaan. De 1e afspraak werd gemaakt en ik ging naar Dieren. Deze afspraak liep uit naar ruim anderhalf uur en ik kreeg vertrouwen in de aanpak. De volgende afspraak volgde snel en samen spraken wij over mijn leven, werk, de ziekte en leerde Peter mij ontspanningsoefeningen. Tijdens sessies kwam mijn lichaam volledig tot rust. Verandering van werk, de opbouw van de behandeling en het consequent doen van oefeningen thuis brachten mijn lichaam stukje bij beetje weer terug in balans. De darmen gingen langzaamaan beter functioneren. Nu een jaar later zijn mijn darmen tot rust gekomen en heeft Peter de specialist gerapporteerd over de bereikte resultaten. Deze therapie was en is voor mij bijzonder goed en met regelmatige oefeningen thuis kan ik weer op een normale wijze werken en aan het sociale leven deelnemen. Peter, het was een bijzonder jaar. Dank daarvoor.”